2010. február 7., vasárnap

Az utobbi hetekben

sokminden tortent, nem unatkoztunk. Megtortentek az utolso elotti simitasok a lakason, ugyhogy mostmar nagyon elvezzuk a mindennapokat itthon, nincs mar rumli, minden lassan lassan visszakerul a sajat helyere. Lejart Natannak a szulnapi zsurja, a mi baratainkkal unnepelt szulinap is. Mult hetvegen keresztszulok lettunk, Rotterdamban voltunk. Mathias Thomas anya unokatestverenek, Ildikonak a kisfia, aki szinten Hollandiaban el egy par eve. Nagyon meghato volt a kereszteles, egy tombhaz alagsoraban jon ossze havonta egyszer az a huszonvalahany magyar katolikus, akik Rotterdam kornyeken laknak. A vendegpap Vacrol erkezett, nagyon szep egyszeru de nagyszeru beszedet tartott, ami hollandra is lett forditva a jelenlevo hollandok szamara is (mint pl. Gerben, illetve Mathia apukaja, nagyszulei). Maga a kersztelo utan pedig egy masik teremben kaveztunk, sutemenyeztunk beszelgettunk, unnepeltuk a kis Mathiast. Jo erzes volt ez a par ora egy magyar kozossegben:) Utana pedig nagyon jol estek a magyaros izek Ildikoeknal otthon! :) Szoval, nagyon kulonleges volt ez a nap...
Penteken delutan Natan kis baratja, Tobias jott hozzank jatszani, majd aludni, es miutan tegnap hazament be is toppantak az uj vendegeink, a lengyel baratnom a ferjevel es a ket gyerekukkel. Ne mondjam hogy majdnem ejfelig tartott itt a buli, nagyon jol ereztuk magunkat egymas tarsasagaban, jo az mikor megvan a barati klikk ugy a ferfiak mint a nok kozott:)
A rosszabik hir az, hogy volt kedden egy utkozesem egy masik autoval, pont Natant vittem volna az elso uszoleckere (tolunk tizenegynehany km-re csak) Ariadne epp aludt az autoban....meg kellett forduljak az uton, nem lattam semmerrol autot kozeledni, de mikor rafordultam az utra, balrol telibe talalt egy auto (amit nem ertem hogy nem vettem eszre). Nem tortent senkinek baja, volt airbag es fust es lehet az automon mar nem lehet segiteni....csak nagyon megijedtunk. En egy napig csak sirni tudtam, a buntadat miatt hogy mi mas is tortenhetett volna az en hibambol...es egyenlore biztos nem fogok autoba ulni. Az is lehet, hogy soha tobbe. Egesz nap ereztem hogy valami fog tortenni, meg mondtam is reggel Gerbennek hogy ha valami tortenne majd felhivom (mi tortenne??) Vannak emberek akiknek jobb nem autoba ulni, azt hiszem...

Masnap voltunk Groningenben a waldorf iskolaval ismerkedni, korbevezettek bennunket, feltehettuk a kerdeseinket. Jo volt ujra szep osztalyokat latni, szep szineket, kezimunkakat, festmenyeket, vidam gyerekeket. Natan nagyon odapasszolna kulsoleg is, mert minden egyes fiunak akit lattunk hosszu haja volt :) Ez itt egy tipikus waldorf fenomen, nem tudom mas orszagokban ez hogy van:) Itt egy par foto amit keszitettem a kezmuves muhelyrol pl, a folyosokrol, az euritmia teremrol:

Ma pihenonapot tartunk, mondjuk ugy, pizsamanapot:) Igy tortent, hogy volt idom es kedvem egy par sort ide irni, ezenkivul pedig az egesz napom Stieg Larsson Millenium trilogiajarol szol. Ma nem gondolok autokra, vezetesre es utkozesekre, a fejem is kevesbe faj mar.

4 megjegyzés:

BKata írta...

Olvasod??? És mit szólsz? És milyen nyelven?
Egyébként meg nagyon sajnálom a kocsiügyet, jaj, de ne add fel, mielőbb ülj kocsiba, nehogy benn ragadjon a félelem!
Gyönyörű a nappali, gyönyörű az iskola, hajrá nektek!!!

Bodza írta...

Nagyon durva lehetett az ütközés, szerencse, hogy nem lett komolyabb baj!!! Nem csoda, hogy szarul érezted magad utána - szerintem jó, hogy ki tudtad magadból sírni az ijedtséget. És ne mondd, hogy most már soha... szerintem se add fel!
A lakás is nagyon szép lett! Iskola ügyben mikor kell döntenetek?

Tine írta...

What a beautiful blog you have!!! I just can look the pictures but I see you are a very creative mum!

penzesbea írta...

Hoi Tine! Ontzettend leuk dat ik een nieuwe kijker heb:) Het hongaars wordt niet echt goed vertaald door google, dus voorlopig kunnen alleen hongaren het lezen, sorry:) Ik zag dat je ook een hele mooie blog hebt, ik ga op een avond eens lekker rondkijken bij jou, dat is zeker!