2009. szeptember 24., csütörtök

Rend lett

..a Natan ruhasszekrenyeben:) es a jatszosarokban is, es az Ariadne szobajaban is, sot a "mosokonyhaban"is (ahol a mosogep, szarito,vasalodeszka, mindenfele haztartasi cuccok, szemetes lada muanyagnak, kulon papirnak, es uvegnek, femnek vannak, tollaslabda, tenisz kellekek, nyari-strandos cuccok, epp hasznalaton kivul levo vázák, szep formaju ezert nem eldobni valo uvegek stb stb vannak.) Szoval tiszta Ikea az egesz;) Az utobbi helyisegrol meg nem keszult foto. De fog, mert megorokitendo az, mikor semmilyen szögböl semmi nem borul rad, nem kell atlepned a foldon hevero halmokat:)
Gozom nincs eddig milyen allapotban leledzhettem, hogy eddig nem jottom arra ra, hogy mennyire megkonnyitem a dolgok lefolyasat, ha Natan osszes ruhajat az also polcokon helyezem el....ugy, hogy meg o is elerje! ha! Mert ugyebar egyedul oltozkodik Natan, de eddig mindig asszisztalnom kellett minden reggel, mikozben urasaga kivalasztotta milyen szinkombinacioban kivan iskolaba menni. Kozben Ariadnet feloltoztetni es magamat is, Natant instrukciokkal ellatni, hogy nehogy elfelejtse mire is szolgalnak a ruhak (felvenni oket es nem kezunkbe venni a legkozelebbi jatekot vagy konyvet), Arit visszatessekelni a szobaba es fenyegetni mi is fog tortenni ha nem hallgat ram (mert Ariadne legkedveltebb elfoglaltsaga ide-oda rohangalni, elbujdosni a paplan ala szekreny moge-kifejezetten oltozkodes helyett)- na szoval, nalunk hektikasak a reggelek. Ja, es mar nem teszek ruhakat egymas hata moge, ket sorban, hiaba mely a szekreny, mert ugy nem lenne egybol atlathato a szamara. (!)
De igy megoldodott a Natan fele. Teljesen egyedul oltozik, az en dolgom csak annyi hogy mindenbol legyen tiszta cucc a szekrenyeben. De azzal meg nincs gond. Milyen logikus volt a megoldas nemde??Mintha most pottyantam volna le a nem is tudom milyen magassagokbol, ahol csupa absztrakciokban gondolkodik mindenki! A fenti dobozban kinott agynemuk vannak, amiket megtartok egy leendo bebi szamara. A masik kettoben pedig kinott ruhak,amikkel varok a legkozelebbi bazarig a jatszohazban.
Az Ari szobajaban nem is kellett "tul"sok mindent rendbetenni, inkabb mindennek megkeresni a legfunkcionalisabb helyet, eddig minden a szekrenybe volt zsufolva pl, mikozben az agya alatt van ket kihuzhato lada, na abba kerultek most az agynemuk, pluss allatkak, takarok. Most mar tudom mit hol kell keressek:)
Es igen, kovetkezik a nappaliban a jatszosarok. Itt tortent a legtobb minden, mert ehhez el kellett menni az Ikeaba es fali szekrenyeket venni, Gerben ossze kellett szerelje is oket, es meg felakasztani is oket a falra (aha!) szoval stresszes volt de nagyon, mert ismerven a ferjecskemet , ugy van ez nalunk, hogy elvezet megvenni az ikeas dolgokat, de meg nagyobb elvezet oket dobozban hagyni hetekig, remelve hogy VALAKI majd VALAMIKOR ossze is szereli az osszeszerelni valokat. De most egy heten belul megtortent minden. Jok vagyunk! Szombat ejjel majdnem kettoig rendszereztem a jatekokat a haz minden sarkabol. Ami azt jelentette hogy majdnem minden puzzle-t osszeraktam hogy megtudjam hianyzanak e belole darabok mert akkor nincs sok ertelme megtartani (ha sok hianyzik...) a memoriajatekokat is atneztem, szoval mindent. Jo elfoglaltsag volt. Ja, es az egesz jatszosarok igy at lett rendezve, aztan meglatom, hogy fog ez mukodni egyenlore.

Igen, tudom, hogy sajat ovodat nyithatnek, annyi jatek meg minden van :) Itt is az a logika, hogy mindennel jatszhatnak a gyerekek, szomszedgyerekek, sulis baratok, amit elernek, az also polcokon tehat, es ha valami massal akarnak a faliszekrenybol, ahhoz mar engem kell megkerdezzenek. Igy elkeruljuk a vitat, nem kell ujra osszevalogatni a foldrol pl. negy kulonbozo puzzle darabjait... Mert valahogy ugy szokott az lenni, hogy mire ossze is kellene szedni a jatekokat, spontan lejart a jatszasi ideje mindenkinek!

Na egyenlore ennyit, most hazajott Gerben, megyek udvozolni:)

4 megjegyzés:

penzes írta...

ugye milyen jo, ha rend tud lenni valahol? Biztos nehez az elejen, de bele lehet jonni. Puszi Anya es Apa!

Unknown írta...

...előbbi megjegyzéshez: mintha a saját szüleimet hallanám!.... Ááááááááá! De komolyra fordítva a szót:iiiiiigen, a káosz néhányunknak lételemünk (1db-ig), aztán történik vmi,v semmi különös... csak mégis rendet akarunk fejben,lélekben és mindenütt!!! :)

Unknown írta...

Ikeás dobozok?? ugyanaz a parkoltatás zajlik nálunk is!... Pár hete én magam vásároltam be Bencével Ikeában,majd magam össze is szereltem! (büszke voltam,naná!)Falba fúrás,rögzítés Imire vár még mindig!!!!.....
Kvázi rend van... áááh,dehogy van! (irigy,irigy ;-))Mindig helyhiány van - egyelőre!... Ám a gyerekjátékok szortírozásában jó ötletet adtál!

penzesbea írta...

Igen Hajni, a jatekokkal vigyazni kell, mert neha támadnak!!!:):)Orulok, hogy beneztel hozzank:)