2011. június 12., vasárnap

Kata kozben betoltotte az 5 hetet, penteken, mikor az itteni legjobb barataink is eskudtek. Gerbennel mindketten tanuk voltunk, ok egyben a gyerekeink gyamjai is, most varjak elso babájukat...szoval kulonleges nap volt :) Izgultam is, es termeszetesen pont ugy lett ahogy gondoltam , a mi kis cry babynk pont az eskutetelt sirta vegig, miutan felhuztak a gyurut, elhallgatott. Termeszetesen. Mivel csak tizenvalahanyan voltunk osszesen a teremben, ez
bizony magara vonta a figyelmet, dehat ez van... Ezenkivul jol birta az utat oda-vissza, megvoltak az elso publikus szoptatasok, ettermekben, wc-n stb, a mar ismert rutin :) Huzos egy harom nap van mogottunk, aktivitasokban es mindenekelott erzelmekben gazdag volt a hetvege.
A multheten rajottem, hogy nem is olyan konnyu lencsevegre kapni azokat az elso, tudatosabb bébimosolyokat, hogy bizony ujra vannak olyan napok, mikor szinte egesz nap a kis poronttyal a karodban jarkalsz fel-ala a lakasban, mivel csak percekig sikerult aludnia, aztan mar a kimerultsegtol sir, es aztan mire este keson sikerul egy jo hosszut aludnia, alig varod hogy ujra felebredjen, hogy lathasd a gyonyoru szep szemeit a drágának. Erzelmi hullamvasut ez, mondom en. Az elso hetek gyonyore...:) Natan es Ari buszken tologatjak a gyerekkocsit az iskolaudvaron mikor megyek ertuk, mindenkihez odamennek megmutatni az "ö" bébijuket... Arra is rajottunk, hogy a kis Kata a nagyobb tereket ertekeli maga korul, igy a gyerekkocsiban, a kisagyban, a kis teknoben furdetes kozben sir, mig a maxi cosit elfogadja, a mi agyunkon ill. a nappaliban jol alszik, a nagy kadban furdest pedig egyszeruen imadja. De tenyleg, a gyerekkocsira reagal a legrosszabban, haton fekudve, "bezarva", a kezeivel mind utkozik neki a "falaknak", es ha ugye a napellenzo akarmi is fel van huzva, akkor vegkepp bepanikol. O ilyen. Alkalmazkodunk a kivansagaihoz, mig biztonsagos a helyzet :) Ja, es egy furdetes alkalmaval jol lemostuk a hajanak a felet is, haha, ugyhogy most olyan szep magas homloka van, mint az apjanak :) :)



















7 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

WOW, Bea!

teljesen lenyűgözött a nővérkés fotó (Ari+Kata):):) olyan megkapó, olyan odaadó, védelmező...:)
Kata kis mosolya szintén elragadó!
Nátán amolyan kis vagány macho 1-1 képen:D
A csupa-csupa fehér kép meg olyan "puur"(-ahogy a ruci feliratán láttam), tiszta!

No, és hogy a szöveghez is szóljak, ne csak a fotókhoz... nagyon ott van, amit mondasz, h mennyire kimerítő 1-1 hosszú nap, s mennyire örül is az ember, ha végre elalszanak, de már utána szinte rögtön várjuk is, h újra mosolyogni, huncutkodni lássuk!... :) Hát a kis Katinka tuti nem lesz kalodába zárható!! gondolom, majd kiválasztja, amint lehet a legnagyobb szobát a gyerekszobájának haha :D

Érdekes, én+Imi szeretjük nagyon a nagy tereket, a készülődő nappalinkat is mind bővítené és bővítené Imi...az első elkészült tervet utólagosan kellett a hivatalban módosítani, amit annyira nem bánok! :)
((viszont másik érdekesség, h a kicsi szobákba tömörül 1-1 időre beszélgetni a család... ez a kettősség jól megfér sztem))

Mit jelent Nálatok a gyám? -amolyan keresztszülő?, ami mondjuk hivatalosan is érvénybe lépne, ha...?

Oh, s még egy dolog, minap olvastam egy cikket egy magyar lapban egy holland felmérésről, miszerint arrafele boldogabbak a holland nők, nemtom mennyire részrehajló az írás az író részéről, de ha valóban úgy van, ahogy a cikkben is írja: alig 10% a nőknek dolgozik teljes munkaidőben s még a szinglik és gyerektelenek is inkább részmunkaidőt választanak, h többet élhessenek, barátnőzhessenek, olvassanak és lazítsanak, akkor az nagyon-nagyon szimpi nekem! :) ÍGY van??

penzesbea írta...

Hajni, nem vagyok otthon a statisztikakban, de en is alig ismerek not aki 5 napot dolgozna egy heten. A legtobben 3 napot dolgoznak ha gyerek jon a kepbe, ill. 4et. Itt mostanaban divatba jottek a duo-allasok, foleg a nok eseteben, egy feladatra ket munkaero, a hatranya ennek az, hogy nagyon jol kell tudjanak egyeztetni az illetok:)Natannak is es Arinak is ket tanitonoje/bacsija van, mivel ok sem akarnak full time dolgozni. A szinglik/gyerektelenek eseteben nem tudom mennyire igaz ez a felallitas, akik kijonnek a penzzel, biztos nem dolgoznak 5 napot:)

Kulonben, jol lattad a Puur-t, tudod, hogy a Katalin nev is "tisztat"jelent? Szoval az a kep nagyon kloppol, pedig veletlenul alakult minden feherre:)

Hajnalka Nagy írta...

Igen, rémlett, h a Katalin is tisztát jelent, talán akkor kerestem rá a jelentésre, amikor elárultad az új jövevény nevét :) so, nagyon tuti a kép meg úgy az egész üzije :)

A félállás jah a cikk szerint is úgy van, h akár szerényebben is élnek, de a szabadságukat nagyon nem szívesen adják fel, s egyáltalán nem derogálja mondjuk a nőket, h a pasi fizet majdnem mindent, ő visz többet haza (persze többet is dolgozik, többet van távol), stb... ez olyan hagyományos családi modell és sztem is ez a normális..viszont sajna a magyar és otthoni valóság az, h a "kicsit szerényebbül" élünk dolog nem mindig működik :( vagy 2 fizu vagy egy jó vállalkozás, amiből szerényen vagy középszinten megélnek az emberek... nyugatabbra inkább van rá esély, h apuka keres annyit, h megélnek akár anyuka keresete nélkül vagy ha csak félállásba megy...

BKata írta...

Nagyot nőtt kisKatinka! Szépek vagytok, jók a képek, csak így tovább! És a cipelős-nyűgös napokért veled érzek... meg persze a mosolygósokért is:-)

penzesbea írta...

Koszi Kata!;)

Wurzelwicht írta...

Beautiful pictures:-)

penzesbea írta...

Danke :)