2008. november 12., szerda

Apropos, szinek...

Meg mindig nem jutottam el odaig hogy a tovabbi csakra-szinekrol irjak. Nevezd ezt lustasagnak. Viszont atestem mar a zoldon es a keken is. Jovo hetfon este kovetkezik az (melyik szin is kovetkezik??)...Es azt kell mondjam hogy ez egyre konfrontalobba valik igy. Eddig furodtem a fenyben, a gyonyoru magentaban, vorosben, narancssargaban, sargaban, es ez konnyu is volt termeszetesen. Augusztusi szuletesu vagyok, soha nem eleg a napsutesbol es a melegbol. A zold a kedvenc szinem, ez is konnyu volt. A zold a kozeppont a szinek kozott, a csakrak soraban. Itt vagy egyensulyban (kellene legyunk egyensulyban legalabbis).A zold a feny. Eddig a feny elott alltam a gyonyoru szivmelengeto szinekben. Mult heten a feny moge kerultunk a kekkel. A csoportban mindenkinek volt ezzel gondja. Turelmunket vesztettuk, frusztraltak lettunk. Nedves papir technikaval festunk mindig, ezen nem lehet a dolgokat kulonben sem kiszamitani. De most a feladat is nehez volt. Ugyanis minden szint amivel eddig foglalkoztunk fel kellett hasznalni. A feny elottet es a feny mogottet festeni. kezdtuk a fenysugarral,ami szinte lathatatlan kell legyen, a feny elotti meleg szineket pedig ugy kellett festeni hogy tenyleg a fenysugar (csova) elott legyenek, a turkizt, keket, indigot pedig a feny moge. Hat ez nem sikerult mindenkinek, nem olyan konnyu ez mint amilyennek latszik...De gyakorlat teszi a mestert, nem igaz? Jo lenne itthon is sokat gyakorolni ezt, es megsem teszem. Nem tudom miert, egy csomo akadalyt latok magam elott. Na de most ne errol beszeljunk.
A kek nagyon sokat megmozgat bennem, nem hiaba utalok kekkel festeni, soha nem hordok keket. Csak utana kellene mar egyszer jarni hogy miert van ez. en pedig nem szeretek szembenezni a sotetseggel, felek az ismeretlentol,az ujtol, ki tudja mit talalok az ajto mogott. Pedig tisztaban vagyok bele (a fejemben) hogy igy soha nem leszek szabad. elvegre mig nem integralod magadban a negativat, az ismeretlent nem tudsz egesz ember lenni. Nem tudsz sajat magad lenni. Meddig tart meg a felszin???Sokszor megorulok magamtol, hogy milyen gyava vagyok. egy evtizedig is el tudnek filozofalni valamirol, anelkul hogy tennek is valamit:) Gyava vagyok vagy csak lusta? Fujjjjjj....jobb bele sem gondolni. De a torokcsakranal tartottunk, igaz=. A hangunkat is hasznaltuk am hetfon, a keknel. Eddig mozdulatokat tarsitottunk a szinekhez, ehhez viszont hangokat. Es ez mar valahogy nem akarodzott olyan konnyen, eszrevettem magamon, hogy a hang moge nem tudok elbujni, mig a mozdulatok moge meg igen. Szoval errol van szo, megtalalni es hallatni a sajat hangodat, a nagyvilagban...Ez az amit meg nem merek, tul konnyu elbujni a ferj, a gyerekek moge. De mar az is nagy dolog, hogy az utobbi evekben elviselhetove valt az, ha fenykepeznek, mar nem utalom es nem esek panikba mint regen. A hang az mar nehezebb. Illetve egy ujabb fazis, ami sokmindent tukroz.
Pedig tudom, hogy nem kellene halogassak dolgokat, hogy megiscsak meg kell talaljam az onkifejezenek azt a formajat, ami az en utam es amivel masokat is segithetek. Felgyorsult az ido, ha halogatsz, lehet eluszik az eletcelod / a karmad/a dolgok maskent fognak osszefonodni mint kellett volna. Hiszen valamilyen cellal szulettunk meg, ebben szentul hiszek. Szoval jo lenne surgetnem magamat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia Bea!
nagyon erdekesnek talalom amit ma irtal..foleg az utolso 6sor az nagyon megfogott.puszi ,kinga

penzesbea írta...

ha megfogott az az utolso 6 sor, Kinga, akkor az sem lehet veletlen. Errol a pontrol tovabb lehet akkor szoni a gondolatokat:)