2010. december 12., vasárnap

Advent 3. vasárnapja...

nalunk reggel 7 elott kezdodott. Túl korán, ez volt az elso gondolatom -de nem, pont jókor, a legjobb hangulatban :) Meggyujtottuk a harmadik gyertyat, és Ariadne nagy oromere, immar az allatok is bekerulhettek a spiralba, es az evszakasztalra...Azt mondta, olyan boldog, hogy "majd sírvafakad' (!). Ezt azota is hangoztatja...minden egyes karacsonyi diszt olelget, gyonyorkodik a karacsonyfaban, amit ok Natannal a legnagyobb csendben es titokban penteken delutan feldiszitettek. Gerben felallitotta a fat, aztan mi inteztuk a dolgainkat a lakasban...ok pedig nekialltak :)








5 megjegyzés:

penzes írta...

ugy tunik ma advent harmadik vasarnapjan koran reggel ebretetek .MAR MEGERKEZETT A GYONORU fenyofa /KARACSONYFA MEG HIANYZIK A SZALON CUKOR ' TUDOM / nalatok ez nem szokas mint sok mas orszagban de remeljuk legalab a fa ala be tudod csempezni egy het mulva nagyon jok a kepek a pici baby- rol szinte minden lathato nagyon sok egeszseget kivanunk a kis jovevenynek es neked is mindent jot turelmet puszi nagyon szeretunk anya es apa

Hajnalka Nagy írta...

szia Bea,

szuperek a gyerekek, nagyon szépre sikerült a fa!!
Tiétek műfenyő?
Mi szombaton vettünk Sopronban jó sok szaloncukrot+egy kisebb műfenyőt ide a mödlingi lakásba, mivel itt karácsonyozunk s csak dec.27-én megyünk Balatonra anyósékhoz, ott majd lesz gondolom igazi fenyőfa... év vége előtt még ha sikerül hazamegyünk utókarácsonyozni Váradra is, de majd elválik milyenek lesznek az utak..

Piroska írta...

Olyan jo nektek hogy mar advent 3. vasarnapjan fel van diszitve a karacsonyfa...en is elorehoznam legszivesebben...de nalatok a gyerekek diszitik a fenyot?? es az ajandekokat hozza az angyal/Jezuska??en is gondolkodom, hogy Matet az iden vagy jovoben beleavatom a fenyo-diszitesbe...de lehet hogy csak jovoben...es nagyon erdekes az a dolog is hogy mindenik vasarnap valami bekerul a spiralba...kovek, virag...allatok...es a 4. vasarnap?! maris kivancsi vagyok...jovoben en is meg fogom ezt csinalni....az ilyen dolgokkal olyan szepen at lehet "varazsolni" adventi hangulatta a mindennapokat...bar tobbszor lenne advent egy evben....puszi nektek es tovabbi hfangulatos keszulodest...varakozast...

penzesbea írta...

igen, a fenyot egyutt diszitjuk :) az ajandekkal pedig ugy van, hogy azt hiszem nalunk a Jezuska hozza oket...Azert mondom hogy azt hiszem, mert tavaly elott igy volt, tavaly viszont mikor anyosomnal karacsonyoztunk, akkor mindenki atadta egymasnak az ajandekot, egyertelmu volt hogy nem az angyal/Jezuska hozza oket. Az iskolaban viszont azt halljak, hogy Karacsonykor a Télapo jon mindenkihez. Azt mondtam Arieknak, hogy hozzank nem a Telapo jon, hanem Jezus szuleteset unnepeljuk. De olyan nehez ez...osszehangolni a dolgokat, mindenhol, mindenkitol mast hallanak. Minden gyerek persze a sajat tortenetet hozza magaval az iskolaba.
Viszont megnyugtatott az, hogy Ari es Natan szerint egyertelmu, hogy ok az angyaloktol es a Jezuskatol kapjak az ajandekot. Ok ezt varjak.
Gerben viszont azt szeretne, ha ugy tudnak hogy Karacsonyokor egymast ajandekozzak meg az emberek szeretetbol, es hogy igy ok is aktivan resztvegyen ebben es keszuljenek egymasnak es nekunk is valamivel (rajzzal pl.).
Ugyhogy igy allunk most...:)nagy sohaj...
A spirallal es a kovekkel pedig az a tortenet, hogy ebben a negy hetben tulajdonkeppen a teremtestortenetrol emlekezunk meg. Ugyhogy az allatok utan az emberek kovetkeznek a spiralban. (vagyis a kis Jezus)De mivel karacsony estig iden meg varni kell majd egy hetet, Ariadne a pasztorokat akarja a spiralba tenni:)
Nektek is szep keszulodest!!

Hajnalka Nagy írta...

...mi is együtt készülődünk Bencével (egyelőre, jövőre talán Lilibo is beszáll :))
nos, tegnap nem bírtam várni kibontottuk a műfenyőt a dobozából, Bence segített az ágak elrendezésében s képzeld azt mondta, hogy a MIKULÁS BÁCSI HOZTA ezt nekünk :):) olyan édi volt s közben örömében ölelgette a csupasz fát :) majd együtt feldíszítettük olyan jóóó volt :)(természetesen blog híján facebook-ra rakok fel majd pár fotót)
...én is próbálom a Jézuskás, angyalos ajándékozást "elültetni"bennük, de egyelőre Mikulás a "menő" Bencénél, az angyalkák a szárnyukkal kezdenek "előre törni" :)so, lassan-lassan haladunk... de ajándékozásnál szintén olyan fura, mostanság néhol azt mondja NEEEm a Jézuska hozza majd azt, amit szeretne, s Mami írt levelet neki, hanem a MIKULÁS Báááácsi és kész! :D és még oviba, suliba se jár, haha :D
ámbár itt (Ausztria) elég nagy katolikus és vallásos országnak számít s lehetnek később behatások sztem!!
Puxi Nektek!
Hajniék