2011. január 24., hétfő

A mult heten kezdodott nalam a baba-pánik. Ma lepek a 28. hetbe, es ez a kovetkezo trimeszter szerintem nagyon gyorsan fog eltelni. Eddig meg csak nem is gondoltam a praktikus dolgokra, hogy mire is lesz szuksegunk, babacuccokra, hogy meg nincs autosules, gyerekkocsi, kendö hordozni, bolcsö, szoval meg semmi nincs meg.

A mult het egyik estejen jatszodott le ugyanis telefonon a gyermekágyi apolás intake-je. Egyeztetés, hany óras apolast kivanok majd. A szuleshez mar ki fog jonni segedkezni egy apolono, es 8 napig 6 órahoz van jogom. Egy reszet ugye fizeti a biztosito. Persze extra orakat is lehet rendelni, de nekem mar ez a 6 is soknak tunik. Arival napi 4 ora volt, az sem lett igazan kitoltve. Remelem most sem lesz 6-ra szukseg. Gerben el tudja vinni a gyerekeket suliba, haza is hozza oket, ha kell. Fozni is tud, takaritani is. Persze ha a baba-mama gondozas mellett marad ideje az apolonak akkor ezeket is o vegzi. Azert van. Az intake-et levezeto holgy kerdezte hogy hogy allunk a baba kellekekkel, megvan-e mar minden (na itt kezdtem panikolni), es eldontottem-e mar hogy hol akarok szulni a lakasban. A szuloagy mindenkepp min. 70 centi magas kell legyen. ( a szulest levezetok testi epsege jogilag be van kalkulalva) Szoval vagy magasitokra lesz szuksegunk, vagy megint kell berelni (mint Ari eseteben) egy "szuloagyat" amit viszont manapsag nehez talalni. Kerdezte hogy biztonsagos-e pl a porszivonk. (??) Meg kulonben is mindenfelet kerdezett.
Kozben eszembe jutott, hogy hoppa, meg el kell menjek a biztosito egy uzletebe elhozni a szuleshez valo termekeket. Ez egy doboz amiben tulajdonkepp minden benne van, amire a bábának es a babanak, nekem szuksegem lesz. Orvosi kesztyutol kezdve vastag betetekig, koldokzsinor "csatt"ig, steril gez, sebellatashoz valo cuccok.

Eddig valahogy nem is foglalkoztatott az, hogy ezt a gyereket valamikor nemsokara meg is kell majd szulni :) Olyan jo, igy egyben. Jol elvagyunk:) Szoval kitort nalam a panik. Hirtelen elment a kedvem attol, hogy Gerbent jovo heten egy hetre sivakaciozni "engedjem" egy baratjaval. De ez az elso alkalom szamara hogy egyedul egy barattal elmegy valahova kikapcsolodni, es hat ha megy akkor tenyleg jobb ha most megy, es nem 5 het mulva.

Interneten megrendeltem egy par bebicuccot, gyapju, selyem alsonemut, sapkat a legkisebb es a kovetkezo meretben. Megrendeltem egy hordozokendot. Megvettuk csutortokon este a babakocsit, ingyen kaptuk hozza az autosulest, mivel a babakocsi egy regebbi kollekciobol maradt meg nekik (hurra). Ugyhogy most egy kicsit lenyugodtam. Natan es Ari utan szinte nem maradt semmi, eladtuk, elajandekoztunk majdnem mindent. Ugyhogy ez a harmadik baba fog a legnagyobb luxusba szuletni. A mostani szituacionk ezt meg is engedi, ki is hasznaljuk. Magamnak a hetvegen vettem pl szoptatos melltartot, ez is kipipalva. A szuloagy kerdese az meg nagyon foglalkoztat. Mindenkepp a nappaliban szeretnek szulni (ha isten is ugy akarja, hogy most is lehetseges legyen az otthonszules).De min?? Na ezen meg gondolkodunk. Még megkerdezem a bábát is hogy nekik mi lenne jobb.

Ugy latom sikerult valamennyire osszegezni itt magamnak a praktikus dolgokat :) A lelkiekrol is akarok mindenkepp irni, csak most hiv a hazimunka.

5 megjegyzés:

Piroska írta...

Olyan szepen keszulodsz a szulesre....komolyan, irigylesre melto :)....olyan jo olvasni ezeket a dolgokat....tudod milyen kerdes merult fel bennem, ezeket olvasva?? Hogy hol lesznek a gyerekek amig te szulsz???
Na puszi es tovabbi jo keszulodest, varakozast kivanok nektek...

penzesbea írta...

Szia Piroska:)Ha szerencsenk lesz, akkor pont ejjel lesz, es aludni fognak, ha pedig nappal, akkor remelem iskolaban, ill. valakinel jatszani. A harmadik esetben pedig megkerjuk egy baratunkat (es a baratjnojet) hogy vigyek el oket hozzajuk...Valahogy igy:)

Hajnalka Nagy írta...

szia,
no pánik! :) tom tök felesleges ezt mondanom, mivel ugye ez vhogy jön magától mkinek 30.hét körül.
Nevét megálmodtad már? :) ok, nem akarom tudni, mert úgy se árulnád el, csak kíváncsiskodom, h ezzel h haladsz?
érdekesnek találom, h Neked kell elmenned a szükséges cuccokért 1 boltba, pl.mér'nem a bába v mittom? ok, h biztosító boltja v mi, de akkor is fura..
egyébként csak ha komplikált szülés lenne, akkor visznek kh-ba?-más esetekben "kötelező"otthon szülni? hogy is van ez arrafele?

Hajnalka Nagy írta...

p.s. lemaradt, de most én is azt tervezem, h eladok egy netes portálon mindent, amint LiliBo akkora lesz :) s ha netán akkora "luxusban"élnénk később, h jöhetne, jönne még Valaki hozzánk, akkor kapna újat v hogy :)
nah puxi mentem vissza nagyobb albérletet vadászni...
Hajni

BKata írta...

Nahát, nahát, nagyon szép, ahogyan "államilag" előkészítenek az otthon szülésre. De jó!
És hajrá!