2011. július 6., szerda

A hetfoi beszelgetesen a tanitonovel kiderult, hogy Natan meg mindig nagyon ambiciozus ami a sulis dolgokat illeti. Jok lettek az eredmenyei, kulonlegesen magas az olvasasi szintje, az iras is szuperul megy, kreativ, es szocialis szinten is minden ok. Kiveve vakaciok utan, ill. Kata szuletese utan rovidebbre kellett huzni a zsinort nala, tobbszor ra kellett szolni, mert a felhokben
volt itt. nem figyelt rendesen, beledumalt a dolgokba stb. A Pdd-Nos par jele persze jelen van nala minden esetben, de ez mar hozza tartozik es kesz- akkor tud jol dolgozni, ha egyertelmuen van megfogalmazva a feladat peldaul, valtozatlan kereten belul nagyon ugyes, osszezavarodik maskent. A lenyeg, hogy buszkek lehetunk ra. Azt is hallottuk viszont, hogy jovore egy 4. csoport lesz, osszevonjak a mostani ket 3. csoportot, (ill. egy paran a masik csoportbol kombinalt 4-5.-be kerulnek)igy 29-en lesznek. Na, ettol felek egy kicsit, hogyan fogja vajon megallni a helyet egy nagy csoporban (eddig 18an voltak). Es meg nem arulhatta el a tanitono, hogy ki lesz a ket jovo evi tanitono....minek titokzatoskodni?! Mindenesetre sokat valtozott Natan az utobbi egy evben, sokszor el is felejtem hogy mar olvasni, irni tud...De reggelente (ertsd hajnalok hajnalan) mikor mi meg alszunk, hallom, hogy epp felolvas Ariadnenak egy meset peldaul, es ez olyan jo! Orulok, hogy sikerult tegnap jo par fotot kesziteni Natanrol, mert nagyon nem szereti ha fenykepezik (tegnap pedig eszre sem vette, mert epp fejben szamolt es az nagyon igenybe vette haha).

Arinak volt egy hete egy krizise, kitort belole a siras, hogy o is 3. csoportos akar lenni, olvasni es irni akar tudni, mint Natan - mert Natan olyan sokmindent tud mar, es o maga semmit. Aztan hirtelen megiscsak vissza akarna menni a regi jatszohazaba, mert ott is olyan jo volt...Vagy legalabbis a masik elso csoportba akar jarni, mert ott sokkal szebb a baba-sarok...Es ott tanitoneni van tanitobacsi helyett... Szoval igen, amenyire nem latszik ez Arin, annyira erzekeny...Es bevallom, neha hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni, mivel Natan mindig is jobban felhivta magara a figyelmet mint Ariadne. Ari mindig vidam, konnyed, sokat viccelodik, viszont nagyon nagy szineszno is. Most, hogy megszuletett Kata tudatosan szentelek Arira tobb idot, kihangsulyozva, hogy most tenyleg, csak vele fogok jatszani, meg akkor is ha Kata felebred es sir is, ugyis eloszor Arival fogom befejezni azt a kirakost, vagy rajzot, akarmit....Es akkor ragyog:)

Szombat delutanra megbeszeltuk Anna Marleen-nel, hogy jon felvigyazni/jatszani Arival es Natannal (14 eves csajszi, o szokott neha babysitterkedni), igy lesz egy nyugis/ szabad delutanunk Gerbennel es Kataval termeszetesen:) elmegyunk a varosba egyet setalni, ebedelni valahova, shoppingolni:) Ja, es mar azt is tudjuk hogy az iden nyaron Eszak-Belgiumba megyunk ket hetre vakaciozni...nincs is olyan hu de messzire, es van eleg gyerekbarat dolog is a kornyeken.

3 megjegyzés:

Piroska írta...

DE jo te Bea, hogy azert 3 gyerek mellett is meg tudtok szusszanni egy kicsit...

Natan tenyleg ugyes, komoly fiunak latszik, nem csoda hogy a tanitono is dicseri...es hogy imad olvasni/felolvasni..nem csodalom....vajon kitol orokolte?! haha??!!

Puszi es varom a fotokat Natanrol:))

Piroska írta...

Arival kapcsolatban, pedig azt akartam, hogy tenyleg sokszor az ember nem tudja hogy csinalja a gyerekekkel, hogy jo legyen mindegyiknek es egyik se sertudjon meg....
Nalunk is azt hiszem Mate az erzekenyebb, de ugye Dora meg nojjon kell hogy azert lassuk rendesen:))

Hajnalka Nagy írta...

Armstrong What a Wonderfull World c.számának a feldolgozását hallgatom s ilyenkor mindig úúúúgy meghatódom, s pont jókor olvasom ezt a bejegyzésedet :)
Natanra büszke lehetsz és vagy is nagyon is! Minden úgy jó, ahogy van!A képek róla jól sikerültek, amolyan őszinte képek!

Érdekes, h.valóban a fiúknál (Bencénél is ezt tapasztalom) már a fényképezgetősdi már nehezebb, nem szeretik vagy csak néha, nálunk B.egyre inkább maga szeret fényképezni, kis gépet meg is kapja néha, de nagyot is fogta néha-néha :D

Kívánom a szombat nagyon jó legyen és élvezzétek! (huh nem is lenne rossz majdan egy kis tinit beszerezni nekünk se bébiszittyónak:D)

sok puxi,
H.