2008. szeptember 24., szerda

Antwerpen


Itt el kell mondjam, miert nem mert Natan kozelebb menni a szoborhoz. Mert hat a baloldali nem igazi szobor, hanem eloszobor, szoval a pasi neha megmozdult, es Natan ettol egy kicsit beijedt...:)



A hetveget Antwerpenben toltottuk. Kivettunk egy hotelszobat ejszakara, szombaton pedig egesz nap a varosban jarkaltunk, nezelodtunk. Csodalatos varos, biztosan vissza fogunk ide neha jarni, vegulis csak 3 oranyira van innen autopalyan... Es ami a legszebb, Antwerpen Rubens varosa, itt elt es itt alkotott ez a hires festomuvesz! Meglatogattuk a Rubens-hazat, a nappalitol a muteremig es a haloszobakig mindent lattunk, nagyon erdekes volt visszautazni az idoben...
Ez a Rubens haz bejarata:
Es a kert egy resze:
A bejarati ajto:Csak sajnos nem szabadott fotozni. De nem baj. Voltunk a katedralisban is, szinten csodas, kar hogy fizetni kell hogy egyaltalan bemehess turistakent. De lelegzetelallito volt a szepsege, a kisugarzasa a Maria szobornak, gyonyoru freskok, festmenyek, rengeteg Rubens kezetol szarmazik.




Es hat ne hagyjuk ki a gyonyoru uzletsort sem, mert azert itt is ratalaltunk egy par gyongyszemre. Ariadnenak talaltunk egy gyonyoru par cipot, Natannak egy telikabatot vettunk, magamnak egy kabatot es Gerbennek egy par pulcsit. Kulonben pedig Antwerpen hires a csipkeirol. Es a gyemantokrol!Ezenkivul van vagy 500 etterem Antwerpenben. Mi ki is valasztottunk egyet, es nagyon finomat ettunk, csupa finom hal es nagyon jo kiszolgalas. Antwerpen egy nagyon hangulatos varos, hangulatosabb bizonyos szempontbol mint maga Amszterdam ahol mar szinte megfulladsz a sok turista kozott.




Nincsenek megjegyzések: