2008. szeptember 28., vasárnap

Natan es a kigyo

Ma reggel felalomban mi is jutott eszembe! Hogy jo lenne a napot kezdeni egy jo kis kozos aktivitassal, a gyerekekkel, igy eszebe sem fog jutni Natannak hogy kikonyorogje a tv nezest (aminek altalaban nagyon konnyen engedek egy almos vasarnap reggelen, mikor Gerben meg Csipkerozsika almat alussza, a gyerekek pedig mar nagyon ebren vannak... Natan kulonben is mar egy jo par napja keri hogy nemezeljunk egy kigyot, egy zoldet. Mivel tavaly egy narancssargat nemezeltunk... Ez egy nagyon jo ebredezesi mod kulonben, a finom meleg szappanos viz, a meg formatlan gyapju, aztan jo raerosen dorzsolgetni a gyapjut, hogy osszealljon aztan pedig meg egy feloran keresztul mindenfelet csinalni vele hogy tenyleg stabil kis kigyo legyen belole. Tettem bele drotot hogy format is lehessen majd adni neki, a tavalyiban az meg nem volt. Persze Natan eleg hamar megunta a kemeny munkat, elsohajtotta egy parszor hogy o most mar nagyon elfaradt...Aztan Ariadne is jott besegiteni:) A vegen egyedul mukodtem a konyhaban, ok pedig ossze vissza rohangaltak a nappaliban. De jo volt nagyon. Csak meg nem fejeztem be, szemeket es egy hosszu fullankot kell meg ravarrjak...Majd holnap.
Kulonben meg jol elaztunk ma, en ugye mindenkepp az erdobe akartam menni gesztenyet keresgelni, stb, Gerbennek az elejetol fogva nem volt kedve...Vegul csak elmentunk, aztan olyan zuhare lett belole hogy csak na! Ingunk gatyank csupa viz lett. Egy arva szem gesztenyet nem talaltunk, meg mind a fan csung. Natan nagyon lelkes volt, mert o talalt ket szem bukkmakkot. Ariadne pedig egyszeruen elvezte az esot, el is kezdett enekelni egy esos gyerekdalt.
Gerben pedig morcos volt nagyon, semmi kedve nem volt megazni, meg mindig meg van o is egy kicsit fazva, tehat valamennyire ertheto is. Mondtam is neki, hogy a mai napon a legtobbet a gyerekektol tanulhatunk, az egyik enekel az esoben, a masik pedig ugy orul ket szem makknak hogy csak na. Ahogy hazaertunk Natan szepen elhelyezte oket az evszakasztalon, es azt mondta "latod anya, most megszebb lett!" Ez melengeti a szivemet, az eso pedig hadd jojjon!

Nincsenek megjegyzések: