2008. szeptember 16., kedd

a holland csarabos pusztan :)



















Vasarnap elindultunk setalni az erdoben (10 km-re van innen ) es a holland csarabos pusztan. A csarab most kezd viragozni, illetve mar viragzik, elindultunk tehat megcsodalni. Gerben szivehez ez a taj all talan a legkozelebb, nagyon szeret itt barangolni. Es hat az erdo is gyonyoru volt, tele dinoszauruszokkal es manokkal, Ariadne majd minden fanal leallt kopogtatni, "Van itthon valaki?" . Nekem egy manot sem sikerult felfedeznem, de a gyerekszemek bizony sokmindent latnak... Es rengeteg gombat lattunk, egy igazi piros feher pottyoset is! Szoval vagy 4 oranyit barangoltunk, aztan leultunk egy fa ala, a csarabos kozepen piknikelni.. Fujt a szel, de sutott a nap, szep volt.. Igaz Natan megfazhatott, mert tegnap este hiretelen 39,4 fokos laza volt, elaludt mar tegnap delutan a nappaliban, ami abszolut nem szokasa, szoval ma itthon tartom, pihenje ki magat. Holnap viszont muszaj suliba menni, mert a tanitoneni holnap tartja a 62. szulinapjat! Nagy nap, minden gyerek beoltozhet valaminek, ha akar, ajandekba egy rajzot vihetnek, vagy valami altaluk keszitett ajandekot. Es Natan mar egy hete erre keszul lelekben, szoval ezt nem hagyhatja ki! Mar tavaly kapott minden szulo ertesitest hogy legyenek szivesen ne penzt gyujteni es vasarolt ajandekot adni a tanitonoknek, tanaroknak, a gyerekek rajzoljanak, keszitsenek valamit ajandekba. Nagyon jo kis szabalynak tartom en ezt.


Es holnap nem kell vigyenek uzsonnat, itokat, mert a tanitoneni fogja a gyerekeket megvendegelni. Nagyon aranyos...


Szoval igy. A hetvegen Antwerpenbe fogunk menni, pentektol vasarnapig, tegnap foglaltunk le egy hotelszobat. Meg soha nem voltunk ott, de vegre lesz egy kulturalis hetvegenk, barangolas egy regi varosban, megnezzuk a katedralist (Natan imadja a templomokat, kulonos modon nagyon otthon erzi magat bennuk), elmegyunk a Rubens-hazba, es muzeumokba stb stb stb. Majd ami belefer az idobe. Odauton pedig beugrunk itt Rotterdamba, anya unokatestverehez, Ildikohoz babalatogatoba... Ugyhogy pentekig meg kell varrjam az ajandekot a pici fiuknak, Matthias-nak! Majd teszek fel kepet ha kesz lesz....


Ja, anya, es felteszek most egy fotot Alexandrarol is, Philipp baratnojerol, aki tegnap egesz nap nalam volt, aztan itt is maradtak Philippel vacsorara. Aki nem tudna, Philipp Gerbennek dolgozik, es a gyerekeink nagyon nagyon odavannak erte es Alexandraert is. De Ari es Natan is valahogy mindketten inkabb a ferfiakra buknak :))

Nincsenek megjegyzések: