2011. május 3., kedd

40 + 8

Ma keszitettem azert megis egy par fotot meg magamrol...





Ez csak azert erdekes, mert ezen pont "haskeményedesem" van :) áh, nem hagyhattam ki:







Ariadne csokit akar és nem kap



Nátán épp bemutatja Arinak, milyen is a K betu:)

Nem emlekszem mar, hogy Ariadne szuletese elott is vajon ilyen izgatottak es turelmetlenek lettunk volna? O ugyebar 40+10 napra szuletett. Megvan az esely, hogy ez a baba is akkor szuletik, foleg mivel holnap megyek kontrollra es a bába megprobalkozik (ha akarom termeszetesen) egy mehszajmasszirral, legalabbis ha van mar egy fel vagy 1 centis tagulas, akkor megprobaljak a burkot egy picit levalasztani a mehszajrol. Ez sok esetben beinditja utana

a mehosszehuzodasokat, sok esetben viszont nem. Elvileg meg akarok vele probalkozni, de meglatjuk holnap, mennyire erzekeny a dolog. Ha nem indul be semmi magatol. akkor pedig marad a korhaz, es a szules beinditasa. Igyis-ugyis, nem huzom mar sokaig. Anyanak mar lefoglaltuk a repjegyet jovohet csutortokre :)

Azt nem szeretem ezekben a napokban, hogy a gyerekeknek most van egy het vakaciojuk, es nem tudok veluk sokmindent kezdeni hazon kivul. Mar nincs kedvem kitenni a labamat a hazbol, meg egy setara sem, faj a hatam, meg minden...Gerben pedig dolgozik. Ugyhogy mar most kezdunk egymas agyara menni Natannal es Arival, mert sok jatekot amit kitalalnak, hogy jatsszak veluk mar nem tudok jatszani, vagy faradt vagyok, vagy, vagy.... Ha pedig bent jol eljatszanak, akkor rumli van, akkor meg az idegesit, mert mostanaban persze hogy megprobaljuk osszeszedni es tisztan hagyni a lakast, arra az esetre, ha ugyebar elkezdodne a dolog, jonne a baba. Szoval, azt nem mondanam, hogy nagy a harmonia :) Natan egyfolytaban kepes nyaggatni, hogy nezhet-e tévét, vagy jatszhat-e a számitogepen, ez sok energiat lesziv az az igazsag. Ari pedig egyfolytában "'ehes", csoki kellene neki, vagy cukorka, vagy nyaloka, vagy ezek tarsai, o igy teszi probara a turelmemet. Faraszto osztogatni a "nem"eket, konzekvensnek maradni.

Kitalaltak viszont egy nagyon jo jatekot, amit kint jatszanak es nelkulem, a kincskeresest. Natan eldug eloszor is valami finomat (alma, dobozos udito,stb)valahol, tegnap peldaul a kozeli jatszoteren elasta egy pad ala, vagy az udvaron, vagy elottunk az utcan valahol. Aztan megrajzolja a terkepet. Aztan Ari meg kell talalja a terkep alapjan a kincset, amit utana kozosen elfogyasztanak. Ma bevontak ebbe a ket szomszed fiut is, ugyhogy most jol elvannak :)


Mi pedig varakozunk tovabb:)

12 megjegyzés:

BKata írta...

Hajrá, Bea! Milyen klassz játékot találtak ki tv és a csoki helyett, ügyes vagy, hogy volt erőd kitartani még ezeken a nyűgös napokon is. Kitartóan várjuk a kis hölgyet:-)

Piroska írta...

Szia Bea, hat nem csodalom, hogy a turelmedet probara teszi a ket gyerek, mert igy 40+ akarhany hetesen, csak egymagadban is nagyon terhes ez az idoszak, mar nyugosebb vagy, hamarabb elsirod magad, stb.stb., nem kell mondanom, mert te mar ketszer vegig csinaltad:)

A mehburoklevalasztassal kapcsolatban, csak annyit szeretnek, hogy nekem Doraval a doki megprobalta es bejott...mert februar 4-en, tavaly, voltam az utolso kontrollra es akkor megprobalta a doki levalasztani es 1 nap mulva, febr. 5-en delutan 5 orakor el is kezdodtek a mehosszehuzodasok, ami tenyleg mehosszehuzodas volt, nagyon enyhe fajasokkal, de rendszeres volt, ami azt jelenti hogy ejjel 1 oraig 10 percenkent jelentkeztek, es nagyon minimalisat erosodtek, de en gondoltam hogy ebbol mar szules lesz, csak azt nem hittem, hogy ilyen gyorsan, mert ejjel fel 2-re beertunk a varosba, felvettuk a valasztott szulesznomet es haromnegyed 2-re ertunk fel a szuleszetre, amikoris a szuleszno megvizsgalt es azt mondta, hogy 4 ujjnyira meg vagyok nyilva, burkot repeszte es par osszehuzodas es megvan a kisbaba:)) es ez tenyleg igy is volt...2 elott 10 perccel burkot repesztett es 2 ora 10 perckor megszuletett Dora....en oszinten mondom hogy ettol a gyors szulestol olyan orom-mamor fogott el, hogy en nem is emlekszem hogy egyfolytaban csak azt halytogattam, legalabb 5-szor, 6-szor elmondtam, hogy en nem hiszem el, hogy ilyen gyorsan megszuletett:)
Tehat Doraval a szules egy elmeny volt, es semmi felelem nem maradt bennem. Mateval sem mondhatom, hogy nehez volt, de vele, igy utolag, ugy erzem, hogy egy kicsit panikoltam, de gondolom azert is, mert elso szules volt....

Na szoval, kivanok neked mara egy sikeres "masszazst"...es kivanom, hogy a kis csajszi akarjon mar megszuletni es egyutt oruljetek egymasnak, majd a vakacio utolso feleben:)))

Puszi es meg egy kicsit bird ki...mostmar csak napok kerdese:))

Piros es a kis csaladunk

Hajnalka Nagy írta...

Klasszak ezek a gyerekek kint is, bent is Bea!
Natan előtt pedig le a kalappal, nagyon leleményes és ötletes! Ari duzzogó pofija csoki után kuncsorogva nagoyn ismerős :) BEncét juttatja eszembe olyankor haha :)
Kicsi lánynak meg Neked sok sikert!
pux

penzesbea írta...

Hat Piros, nalam meg nincs eredmenye a buroklevalasztasnak :)A dolog utan voltak jo kis osszehuzodasaim, ejjel is, fel is ebredtem toluk, ma reggel viszont fitt voltam. Aminek orultem viszont az az,hogy mikor a csajszi megvizsgalt (utolso alkalaommal kifogtam legalabb azt a bábát akit eddig meg sosem láttam:))mondta, hogy mar van 2 cm tagulas. Mondjuk ez nem is csoda harmadik gyereknel, de megis... Holnap hazajon hozzam a szolgalatos bába es megprobalja megegyszer ezt a dolgot, ha nem jon be, akkor hetfon irany a korhaz!

BKata írta...

Bea, itt az idő, hogy beszélj vele, hogy ha otthon akar születni, igyekezzen.-)Privátban elküldöm neked az én bábakoktélom receptjét, nálam Koninál nagyon bejött, beindult tőle a szülés 4 óra alatt!

BKata írta...

http://www.babaszoba.hu/articles/Kik_isszak_a_babakoktelt?aid=20090310134250;p=1;BXID=9101E7A2-AE331099-106B2DBE-F9A21D12

Bea! A fenti linken miden infó elolvasható a 4 éve még szupertitokként kezelt koktélról:-) Nagyon tudom ajánlani, mi másnap húztunk volna a kórházba, ez volt az utolsó lehetőség az itthonszülésre:-)

penzesbea írta...

Koszi Kata, kepzeld, jo hir, delutan fel 6 korul elment a magzatviz, juheee!! ugyhogy most itt jarkalgatok a lakasban,varom az otpercenkenti fajasokat. De koszi! ;)

Hajnalka Nagy írta...

huh, Bea-éreztem épp most, h vmi elkezdődhetet, nem biztos nem akar kórházat már a kicsi lány! :)

Hajnalka Nagy írta...

...álmoskás voltam eddig, hát már nem!... :) ügyesen, szépen megszületik lassan, annyira jóóóóó :)
puuuuuuuxi Bea!

BKata írta...

Jaj, már tutira zajlik valami... Már lehet, hogy épp az evilági ismerkedés:-)Izgatottan várom a fejleményeket!

Piroska írta...

De jo Bea:))) Orulok yon hogy sikerult megis otthonszules legyen....szupiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Anyukadektol tudjuk, hogy megszuletett a kis tavasztunder.....

Puszi es izgatottan varjuk az uj fotokat.....

Puszi Piros

BKata írta...

Jaj, de jó! Drága Bea, várom a híreket (leginkább persze a NEVÉT). és képeket, beszámolót, remélve, hogy ideérsz egyszer. Gratulálok addig is, szeretettel!