2008. október 3., péntek

Hollandia felulnezetben

Ez itt Gerben 2 hettel ezelotti jetset-elmenye, mikor ugyanis repulni voltak. Gerben, Joshua (volt osztalytarsa, akie a gep), es Jannes (Gerben cegvezeto-tarsa). Meg a falunk folott is koroztek! de foleg a partszakasz folott repultek, aztan Texel fele vettek az iranyt (sziget) ahol megkaveztak, utana pedig repultek vissza Lelystadba.
Mar ezen a foton is latszik, Hollandia milyen egy rendezett egy orszag:)Itt bizony meg egy fuszal sem all gorben! (foleg a mi falunkban nem, ahol az emberek hetente ketszer is fuvet nyirnak, eleg idegesito..)Ilyenek a tanyak felulrol.
Ez itt pedig Marum, a falu, ahol januar ota elunk. Van itt minden, uszodatol kezdve olcso es draga uzletekig minden. Halistennek van egy eleg jo konyvesuzlet is! kesz feludules szamomra oda bemenni, lapozgatni az uj konyvekben, de a konyvtar sem kutya! Ket iskola van, mindegyikben kb 300 a letszam, szoval eleg nagy falu ez. Csak az emberek eleg asszocialisak :( (vagy mi vagyunk azok??!!)
Ez a haz es mellette a zold terulet pedig Jannes-e, itt el felesegevel, Johannaval es harom gyerekukkel. Van egy par birkajuk, egy ponilojuk, tyukjaik es ugy tudom meg egy kecske is. Ezelott egy honappal epitettek az uszomedencet.
A Gerbenek cegepulete itt a baloldali, es ha minden jol megy meg fogjak majd venni a jobboldalit is, ott most egy autokereskedo el a csaladjaval, es ott is dolgozik. De ez meg a jovo zeneje :) Na mi is van meg? Ja, itt van az Afsluitdijk, ez koti ossze Frizorszagot Hollandia kozponti reszevel, itt tulajdonkeppen levalasztottak egy reszt a tengerbol, es ennek a neve most Ijsselmeer. Az Afsluitdijk40 es valahagy km hosszu. Ezen a szakaszon vesztette eletet Gerben edesapja , autobalesetben, Gerben 19 szuletesnapjanak hajnalan. El szoktunk ide menni megemlekezni....
Most pedig kovetkezik az, mikor Gerben is iranyithatta a gepet, legalabbis ugy tett mintha:)Itt pedig bucsuzoul meg ket nagyon szep kepecskeJa, a mi hazunkrol akkor epp nem sikerult fotot kesziteni, de itt egy regebbi, meg az elozo tulajoktol, a kozepsorol van szo.

3 megjegyzés:

Bodza írta...

De jók ezek a madártávlatos képek!
Jó kis "faluban" lakhattok... ezek szerint nincs nálatok valami nagy közösségi élet? Klubok? Falunapok?
Pont pár napja gondolkodtam azon, hogy milyen fontos nekem hogy ismernek itt, és én ismerjem a népeket. Otthonosabb érzés mindjárt így távol az ember szülôhazájától... Remélem lassan nálatok is alakuni fog a dolog!

penzesbea írta...

Akkor azt hiszem,mi vagyunk az igazi aszocialisak:) Mert persze hogy van kozossegi elet, megvannak a klubbok, a korok, csoportocskak, viszont en ezekben nem kivanok reszt venni. Egy az, hogy nem tudom soha magamra venni egy csoport identitasat, tehat nem vagyok egy idealis csoporttagnak mondhato valaki, ketto pedig az hogy itt az emberek eleg zarkozottak, nem nyilnak az ujak fele, en pedig nem vagyok egy nyomulos fajta. Viszont aszocialisnak tartom azt, hogy egy fel ev alatt csak egy anyukaval tudok beszelgetni az iskolaudvaron, pedig ugyanazok a szulok naponta 4-szer viszik-hozzak a csemetejuket, egymas mellett allunk nap mint nap. En megprobaltam mindenkivel beszelgeteseket kezdemenyezni, felteszel egy kerdest, arra valaszolnak, es ezzel ennyi. De minel eszakabbra mesz itt Hollandiaban annal zarkozottabbak es maguknak valobbak az emberek. Ha delebbre laknank, eddig mar sok baratra leltem volna. Ha a gyerekek egymasnal otthon szeretnenek jatszani, akkor sem hiv be senki, leadod a gyereket es kesz. Furcsa,nem? Nem tudok ehhez hozzaszokni...

Bodza írta...

hát, nem hangzik egyszerûnek, az biztos. Eleinte nekem is erôfeszítésembe telt a klubozás, de amikor kezdtem már odatartozónak érezni magam, rájöttem hogy megérte. Fura ez az iskolás nem beszélgetôs dolog, esetleg nem mûködne, hogy valamelyik barátot direkt családostól hívod meg? Vagy ovistársat családostól? Igen, hosszú folyamat ez, emlékszem. Kitartást hozzá!